Odebírejte náš Newsletter a užívejte si výhod našeho WineClubu!

Clara C´ Fiori di Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Spumante Extra Dry Magnum 1,5l

Kód: 607
Neohodnoceno
1 095 Kč
Skladem (>5 ks)

Prosecco se zelenkavou, brilantní barvou a trvalým perlením, tentokrát jako Extra Dry. Vůně je velmi intenzivní a přitom jemná a ovocná. Na květinovém pozadí jsou  jasné tóny zlatého jablka. Víno je suché ale svěží a jemné. Víno je dokonale vyvážené, hebké a kulaté s příjemně ovocným závěrem. Může být servírováno jako aperitiv, ale skvěle se hodí také k předkrmům z ryb, korýšů a měkkýšů. Užijte si toto víno s partnerkou či partnerem, na párty v baru nebo u bazénu s přáteli. V tomto případě v lahvi Magnum o objemu 1,5l. Skvělý dárek!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Clara C´ - ikona mezi Proseccem. Zakladatel vinařství Antonio Carpené byl prvním, který na výrobu Prosecca použil metodu Charmat-Martinotti - druhotného kvašení v tancích, z odrůdy Glera. Následně tento proces výroby okopírovali všichni ostatní vinaři v oblasti Valdobbiadene. Dnes řídí vinařství pravnučka zakladatele Clara Carpenè, které se přezdívá „Dcera Prosecca“. Prvotřídní polohy vinic, precizní práce ve vinařství. Clara C´ dává zapomenout na tuctová šumivá vína z rovinatých oblastí Veneta, která zaplavila svět. Vyzkoušejte rozdíl, i Prosecco může být vínem seriózním, kultivovaným a mnohdy mimořádným. U vinařství Clara C´ to platí absolutně.

 

Obsah alkoholu: 11 % vol
Teplota servírování: 5 - 7 °C
Zbytkový cukr: asi 15 g/l.

Ve vinařství CLARA C´ se začala před 180 lety psát historie Prosecca tak, jak ho známe po celém světě dnes. Zakladatel vinařství Antonio Carpenè Sr. (1838 – 1902) se zabýval studiem aplikovaného vinařství se zřetelem na výrobu šumivého vína. V rámci svého celoživotního studia byl v kontaktu s Robertem Kochem či Louisem Pasteurem. Roku 1876 zakládá ve městě Conegliano, spolu s Giovannim Battistou Cerlettim, první enologickou školu v Itálii. A byl to právě Antonio Carpenè Sr., který použil metodu Charmat-Martinotti jako první při výrobě šumivého vína z odrůdy Glera v provincii Conegliano Valdobbiadene.

Dnes řídí vinařství pravnučka zakladatele Clara Carpenè, které se přezdívá „Dcera Prosecca“. Prvotřídní polohy vinic, precizní práce ve vinařství. Clara C´ dává zapomenout na tuctová šumivá vína z rovinatých oblastí Veneta, která zaplavila svět. Vyzkoušejte rozdíl, i Prosecco může být vínem seriózním, kultivovaným a mnohdy mimořádným. U vinařství  to platí absolutně.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: