Vinařství Kovář, Vlčnov, Morava
Svěží růžové víno, které vzniklo lisováním celých hroznů z odrůdy André. Víno s příjemnou třešňovou vůní. Díky fermentaci s jemně páleným francouzským dubem je v chuti...
Kód: 343
Víno jiskrné se žluto zlatavým odstínem. Vůně je jemně muškátová s tóny citrusových plodů, mandarinek a limetkové kůry. V chuti je lehčí, harmonické s nádechem citrusového...
Kód: 340
Svěží Müller Thurgau zelenožluté barvy se stříbrnými odlesky, s dominantní ovocnou chutí limetky a broskve. Příjemná chuť bezinky, vinohradnické broskve a angreštu s...
Kód: 346
Víno zrálo 5 měsíců na kalech, kde bylo pravidelně mícháno bez použití síry, poté na jemných kvasnicích a po 9-ti měsících kupážováno s ryzlinkem z nového dubového...
Kód: 349
Ve vůni je víno intenzivní, komplexní, příjemně ovlivněné 12 měsíčním zráním v ušlechtilém dřevě. Tóny vanilky, pečeného toustu, se stopou přezrálé hrušky. V chuti je...
Kód: 217
Víno pro slavnostní chvíle nebo zpříjemnění večera. Ve vůni je intenzivní, komplexní, příjemně ovlivněná 12 měsíčním zráním v ušlechtilém dřevě, smetanová, jemně...
Kód: 337
Víno zrálo 12 měsíců na kalech v novém akátovém sudu objemu 500l, kde bylo pravidelně mícháno. Zlatavě žlutý Ryzlink rýnský z viniční trati Stará Hora. Ve vůni je...
Kód: 259
Temná barva s fialovými odlesky, vůně bohatá s nádechem ostružin a černého rybízu, což se projeví v chuti. Víno zrálo 26 měsíců na různých dubových sudech a postupně bylo...
Kód: 334
Víno kvasilo a zrálo společně s podílem ručně trhaných bobulí 12 měsíců na hrubých kalech v novém dubovém sudu, po homeopatické dávce síry bylo bez filtrace přímo ze sudu...
Kód: 256
Butikové vinařství z vesnice, která je známá spíše Jízdou králů nebo svatebními koláčky. Ovšem i v tak okrajové oblasti se dají dělat skvělá vína! Terroir Bílých Karpat, studenější noci a vyšší nadmořský výška dávají vína s působivou aromatikou a jedinečných charakterem. Enolog vinařství Mirek Kovář rád pracuje se sudy, vyhýbá se aditivům a šetrně se chová i ke svým vinicím. V jeho portfoliu najdeme i vína bez přidané síry s delší macerací celých hroznů. Pokud existuje nějaké vinařství, které nemá ty nejlepší podmínky pro pěstování a přitom dokáže produkovat skvělá vína, je to právě vinařství Kovář!