Vinařství Kovář, Vlčnov, Morava

9 položek celkem
Rosé19
219 Kč

Svěží růžové víno, které vzniklo lisováním celých hroznů z odrůdy André. Víno s příjemnou třešňovou vůní. Díky fermentaci s jemně páleným francouzským dubem je v chuti...

Kód: 343
MM20
219 Kč

Víno jiskrné se žluto zlatavým odstínem. Vůně je jemně muškátová s tóny citrusových plodů, mandarinek a limetkové kůry. V chuti je lehčí, harmonické s nádechem citrusového...

Kód: 340
RIV20
219 Kč

Svěží Müller Thurgau zelenožluté barvy se stříbrnými odlesky, s dominantní ovocnou chutí limetky a broskve. Příjemná chuť bezinky, vinohradnické broskve a angreštu s...

Kód: 346
RR19
239 Kč

Víno zrálo 5 měsíců na kalech, kde bylo pravidelně mícháno bez použití síry, poté na jemných kvasnicích a po 9-ti měsících kupážováno s ryzlinkem z nového dubového...

Kód: 349
PB18R
299 Kč

Ve vůni je víno intenzivní, komplexní, příjemně ovlivněné 12 měsíčním zráním v ušlechtilém dřevě. Tóny vanilky, pečeného toustu, se stopou přezrálé hrušky. V chuti je...

Kód: 217
PB18
299 Kč

Víno pro slavnostní chvíle nebo zpříjemnění večera. Ve vůni je intenzivní, komplexní, příjemně ovlivněná 12 měsíčním zráním v ušlechtilém dřevě, smetanová, jemně...

Kód: 337
RR19
299 Kč

Víno zrálo 12 měsíců na kalech v novém akátovém sudu objemu 500l, kde bylo pravidelně mícháno. Zlatavě žlutý Ryzlink rýnský z viniční trati Stará Hora. Ve vůni je...

Kód: 259
AN18R
310 Kč

Temná barva s fialovými odlesky, vůně bohatá s nádechem ostružin a černého rybízu, což se projeví v chuti. Víno zrálo 26 měsíců na různých dubových sudech a postupně bylo...

Kód: 334
Amber
330 Kč

Víno kvasilo a zrálo společně s podílem ručně trhaných bobulí 12 měsíců na hrubých kalech v novém dubovém sudu, po homeopatické dávce síry bylo bez filtrace přímo ze sudu...

Kód: 256

Butikové vinařství z vesnice, která je známá spíše Jízdou králů nebo svatebními koláčky. Ovšem i v tak okrajové oblasti se dají dělat skvělá vína! Terroir Bílých Karpat, studenější noci a vyšší nadmořský výška dávají vína s působivou aromatikou a jedinečných charakterem. Enolog vinařství Mirek Kovář rád pracuje se sudy, vyhýbá se aditivům a šetrně se chová i ke svým vinicím. V jeho portfoliu najdeme i vína bez přidané síry s delší macerací celých hroznů. Pokud existuje nějaké vinařství, které nemá ty nejlepší podmínky pro pěstování a přitom dokáže produkovat skvělá vína, je to právě vinařství Kovář!