Odebírejte náš Newsletter a užívejte si výhod našeho WineClubu!

Clara C´ Fiori di Prosecco Feminine DOC Spumante Organic Extra Dry 0,75l

Kód: 589
Neohodnoceno
415 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Clara C' Feminine Biologico je prosecco vyrobené pouze z ekologicky pěstovaných hroznů. Je to víno s jemným a brilantním perlením, má intenzivní aroma hrušek a zeleného jablka. Lehké tóny akátových květů, vosku a medu jsou dány konkrétní půdou, ze které tyto hrozny pocházejí. Tento speciální sekt má dobrou kyselinku a vynikající vyváženost a perzistenci. Je perfektní jako aperitiv, velmi dobře se hodí také k pokrmům z ryb a ke všem lehkým pokrmům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Clara C´ - ikona mezi Proseccem. Zakladatel vinařství Antonio Carpené byl prvním, který na výrobu Prosecca použil metodu Charmat-Martinotti - druhotného kvašení v tancích, z odrůdy Glera. Následně tento proces výroby okopírovali všichni ostatní vinaři v oblasti Valdobbiadene. Dnes řídí vinařství pravnučka zakladatele Clara Carpenè, které se přezdívá „Dcera Prosecca“. Prvotřídní polohy vinic, precizní práce ve vinařství. Clara C´ dává zapomenout na tuctová šumivá vína z rovinatých oblastí Veneta, která zaplavila svět. Vyzkoušejte rozdíl, i Prosecco může být vínem seriózním, kultivovaným a mnohdy mimořádným. U vinařství Clara C´ to platí absolutně.

 

Obsah alkoholu: 11 % vol
Teplota servírování: 5 - 7 °C
Zbytkový cukr: asi 12 g/l.

Prosecco květiny D.O.C. Ženské organické extra suché

Prosecco podle přírody. Pouze ekologicky pěstované hrozny pro tón, který evokuje divoké květiny.


Ve vinařství CLARA C´ se začala před 180 lety psát historie Prosecca tak, jak ho známe po celém světě dnes. Zakladatel vinařství Antonio Carpenè Sr. (1838 – 1902) se zabýval studiem aplikovaného vinařství se zřetelem na výrobu šumivého vína. V rámci svého celoživotního studia byl v kontaktu s Robertem Kochem či Louisem Pasteurem. Roku 1876 zakládá ve městě Conegliano, spolu s Giovannim Battistou Cerlettim, první enologickou školu v Itálii. A byl to právě Antonio Carpenè Sr., který použil metodu Charmat-Martinotti jako první při výrobě šumivého vína z odrůdy Glera v provincii Conegliano Valdobbiadene.

Dnes řídí vinařství pravnučka zakladatele Clara Carpenè, které se přezdívá „Dcera Prosecca“. Prvotřídní polohy vinic, precizní práce ve vinařství. Clara C´ dává zapomenout na tuctová šumivá vína z rovinatých oblastí Veneta, která zaplavila svět. Vyzkoušejte rozdíl, i Prosecco může být vínem seriózním, kultivovaným a mnohdy mimořádným. U vinařství  to platí absolutně.




 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: