Vino Masarik, Blatnice pod Sv. Antonínkem, Morava

Tento Veltlín čekal na uvedení více jak 2 roky. Zrání v lahvi si zasloužil. Vůně je jemná, lehce kouřová, černopepřová. Chuť je krémová, plná, dlouhá. Tóny zralého žlutého...

Barva sytě zlatá. Ve vůni sušená tráva, angrešt a bílá moruše. Chuť ovocná s tóny přezrálého angreštu a bílého rybízu s limetkovým závěrem.

Barva sytě zlatá. Vůně medová, s tóny lipového květu, čajových lístků a růže. V chuti je víno mnohovrstevnaté s tóny sušené pomerančové kůry, bergamotu, čajových...

Barva sytě zlatá, vůně zralého žlutého jablka, jemný dotek exotického ovoce. Chuť je jemná, krémová, s tóny zralého žlutého peckového ovoce a žlutého melounu, dochuť bílého pepře.
Majitelem tohoto vinařství je i spolumajitel společnosti Wine Gurmet Radim Masařík. Ve vinařství nepoužívání jakýchkoliv aditiv a cizorodých látek. Pracují pouze s minimálním množstvím síry. Pokud tedy chcete ochutnat vína, která skutečně odrážejí terroir samotného místa, pak jsou to právě ty od Masaříků.
Vinice se nacházejí na nejzápadnějším výběžku Bílých Karpat, půdy jsou velmi těžké, jílovité s výběhy kamenného podloží. Díky neustálému větru z hor není třeba vinice tak často ošetřovat.
Historicky se v Blatnici pěstovaly odrůdy Ryzlink rýnský, Pinot noir, Pinot blanc, Pinot gris a Sylvánské zelené. Zajímavostí je vlastní odrůda Florianka, kterou vyšlechtil dědeček současného majitele Václav Křivánek – jeden z nejuznávanějších šlechtitelů révy vinné u nás. Mezi jeho nejslavnější odrůdu patří Muškát moravský.
Ve vinařství Radima a Vojtěcha ochutnáte i vína zcela naturální, tedy bez přidané síry.