Odebírejte náš Newsletter a užívejte si výhod našeho WineClubu!

Trudon Champagne Instantannée Vintage 2016 Brut 0,75l

Kód: 568
Neohodnoceno
1 440 Kč
Skladem (>5 ks)

Velmi pěkné šampaňské, které je lehce sladké. Svěže kontrastní, ale vyvážené víno s chutí citrusů, limetky, angreštu a medově mandlovým nádechem, skvěle doplněné sladkostí a svěžestí ovoce. Chuť pečené hrušky a kořeněného jablka skvěle doplní slané tóny. Svěžest tohoto šampaňského pochází ze skutečnosti, že nemělo jablečno-mléčnou fermentaci, a tak si zachovalo jemnou kyselost zelených jablek a citrusů. Je ještě lepší, pokud mu umožníte delší čas zrání v lahvi. Krásně se chuťově doplňuje s jemnými sýry, krevetami, rybami jako je losos a tuňák nebo lehkými masovými pokrmy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rok 2016 byl typickým moderním rokem v Champagne – katastrofální jarní mráz, který zdecimoval úrodu na začátku vegetačního období,  silný déšť s krupobitím, které ještě více ztenčilo roční výnosy. Přesto nějakým způsobem, magickým způsobem, hrozny, které byly sklizeny, splnily vysokou laťku pro ročník vinobraní, zejména pro červené hrozny, Pinot Noir a Meunier. Trudon dokázal utkat díky svému osobnímu umění Cuvee Instantannee, což je 65 % Meunier, 35 % Pinot Noir .

Obsah alkoholu 12% obj.

 

Butikový šampaňský dům TRUDON se nachází v údolí řeky Marne, ve vesnici A Festigny. Celkem dům Trudon vlastní 7,5 ha vinic na 15 parcelách. Dominantní odrůdou celého regionu je odrůda Meunier. Nejinak je tomu i u tohoto vinařství – 90 % Meunier, 6 % Pinot noir a 4 % Chardonnay. V kombinaci s jílovito-vápencovým podložím produkuje vinařství krásné, ovocité a svěží šampaňské.

Majiteli šampaňského domu Trudon s více jak stoletou historií jsou Jérome a Hélene Trudon. Jérome zkušenosti sbíral více jak 10 let v prestižním šampaňském domě v Remeši, aby se vrátil do rodinného podniku a započal s výrobou nejslavnějšího šumivého vína světa s jasnou vizí: perfektně zvládnutá vinifikace, vysoké procento použitých rezervních vín ze starších ročníků už u základního šampaňského – 40 %. Práce s malolaktickou fermentací i dubovými sudy. A finální blending. Prostě precizně zvládnutý postup výroby v dokonalém prostředí pro výrobu skvělého Champagne.

 






Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola