Odebírejte náš Newsletter a užívejte si výhod našeho WineClubu!

Trudon Champagne Roséphile Rosé Brut 0,75l

Kód: 559
1 hodnocení
1 110 Kč
Skladem (>5 ks)

Roséphile, je určené pro milovníky růžového vína. Je to svěží a gurmánské víno s tóny svůdného červeného a černého ovoce podtrženými kyselostí citrusových plodů. Velmi příjemná pomerančová svěžest. Tato směs rosé spojuje Meunier vinifikovaný v červené barvě a Meunier vinifikovaný tradičně. Roséphile je Rosé de Meunier s částečnou jablečno-mléčnou fermentací (70 %) a rezervními víny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Butikový šampaňský dům z vesnice Á Festigny. Majitel a hlavní enolog působil více jak 10 let u prestižního šampaňského domu v Remeši, aby se vrátil zpět do svého rodinného vinařství a pokračoval v tradici, která se datuje do roku 1920. Nachází se v údolí řeky Marne. Dům Trudon celkem vlastní 7,5 ha vinic na 15 parcelách. Dominantní odrůdou celého regionu je odrůda Meunier. Nejinak je tomu i u tohoto vinařství – 90 % Meunier, 6 % Pinot noir a 4 % Chardonnay. Vysoké procento použitých rezervních vín ze starších ročníků už u základního šampaňského – 40 %.V kombinaci s jílovito-vápencovým podložím produkuje vinařství krásné, ovocité a svěží šampaňské.

Obsah alkoholu: 12% vol
Teplota servírování: 5 - 7 °C

Butikový šampaňský dům TRUDON se nachází v údolí řeky Marne, ve vesnici A Festigny. Celkem dům Trudon vlastní 7,5 ha vinic na 15 parcelách. Dominantní odrůdou celého regionu je odrůda Meunier. Nejinak je tomu i u tohoto vinařství – 90 % Meunier, 6 % Pinot noir a 4 % Chardonnay. V kombinaci s jílovito-vápencovým podložím produkuje vinařství krásné, ovocité a svěží šampaňské.

Majiteli šampaňského domu Trudon s více jak stoletou historií jsou Jérome a Hélene Trudon. Jérome zkušenosti sbíral více jak 10 let v prestižním šampaňském domě v Remeši, aby se vrátil do rodinného podniku a započal s výrobou nejslavnějšího šumivého vína světa s jasnou vizí: perfektně zvládnutá vinifikace, vysoké procento použitých rezervních vín ze starších ročníků už u základního šampaňského – 40 %. Práce s malolaktickou fermentací i dubovými sudy. A finální blending. Prostě precizně zvládnutý postup výroby v dokonalém prostředí pro výrobu skvělého Champagne.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: