Odebírejte náš Newsletter a užívejte si výhod našeho WineClubu!

MANARA AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO "CORTE MANARA" 2018 0,75l

Kód: 924
1 hodnocení
975 Kč
Skladem (>5 ks)

Překrásné, elegantní, jemné víno, barvy intenzivně rubínové. Úžasné tóny sušených bylinek se snoubí s plností a elegancí. Velmi dlouhý závěr. Skvělé k pečeným masům na bylinkách, grilovanému hovězímu masu nebo zvěřině, krásně chuťově doplňuje vyzrálé sýry.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Corvina 70% - Rondinella 20% - Ostatní 10%. Selekce hroznů přímo ve vinici, následně sušení na rákosových rohožích po dobu nejméně 3 měsíců.

Pomalá fermentace a následná macerace po dobu 40 – 60 dní. Následně zrání po dobu 24 měsíců ve 2 300 ltr. sudech ze Slavonského dubu a dále od 6 do 12 měsíců v lahvi. Vinice pouze z vrcholů kopců oblasti Valpolicella Classico, především z regionů Negrar, Marano and San Pietro v Cariano.

Ideální teplota podávání

16°/18° C. Doporučujeme otevřít hodinu předem nebo prolít dekantační nádobou a zpět do lahve.

 

Vinařství MANARA, založené v roce 1950, se nachází ve městečku San Floriano, v srdci regionu Valpolicella Classico, poblíž jezera Lago di Garda. Dnes třetí generace vinařů obhospodařuje 11 ha vinic v okolí vinařství – San Pietro in Cariano, Negrar a Marano di Valpolicella. Velmi tradiční vinařství, které klade důraz na tradiční postupy výroby vína ve Valpolicelle. Ve vinicích najdeme klasické odrůdy Corvina, Rondinella,  Croatina či Dindarella. Samotná vinifikace jasně odkazuje na tento tradiční region. Krásná ovocná červená vína zrající pouze v nerezových tancích Valpolicella a Valpolicella Superiore. Ripasso – víno často nazývané Velká Valpolicella nebo Malé Amarone. A nejslavnější víno celého regionu Veneto – Amarone della Valpolicella. Jednotlivé postupy výroby najdete vždy u konkrétního vína. Rodina Manara každopádně zosobňuje vše, co od regionu Valpolicella Classico očekáváte – tradici, preciznost a autentičnost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: